Scroll to navigation

RSH(1) General Commands Manual RSH(1)

NUME

rshshell la distanță

REZUMAT

rsh [-Kdnx] [-k realm] [-l nume-utilizator] gazda [comanda]

DESCRIERE

rsh execută comanda pe file ... gazda file ....

rsh copiază intrarea sa standard în comanda de la distanță, ieșirea standard a comenzii de la distanță în ieșirea sa standard și eroarea standard a comenzii de la distanță în eroarea sa standard. Semnalele de întrerupere, renunțare și terminare sunt propagate la comanda la distanță; rsh se termină în mod normal atunci când o face comanda la distanță. Opțiunile sunt următoarele:

Opțiunea -K dezactivează toate autentificările Kerberos.
Opțiunea -d activează depanarea soclurilor (utilizând setsockopt(2)) pe soclurile TCP utilizate pentru comunicarea cu gazda de la distanță.
În mod implicit, numele de utilizator la distanță este același cu numele de utilizator local. Opțiunea -l permite specificarea numelui utilizatorului de la distanță. Se utilizează autentificarea Kerberos, iar autorizarea este determinată ca în rlogin(1).
Opțiunea -n redirecționează intrările către dispozitivul special /dev/null (a se vedea secțiunea ERORI din această pagină de manual).

Dacă nu este specificată nici o comandă, veți fi autentificat pe gazda la distanță folosind rlogin(1).

Metacaracterele de shell care nu sunt scrise între ghilimele sunt interpretate pe calculatorul local, în timp ce metacaracterele scrise între ghilimele sunt interpretate pe calculatorul de la distanță. De exemplu, comanda

rsh gazda-distantă cat fișier-de_la-distanță >> fișier-local

adaugă fișierul de la distanță fișier-de_la-distanță la fișierul local fișier-local, în timp ce

rsh gazda-distantă cat fișier-de_la-distanță ">>" alt_fișier-de_la-distanță

adaugă fișier-de_la-distanță la alt_fișier-de_la-distanță.

FIȘIERE

/etc/hosts
 

CONSULTAȚI ȘI

rlogin(1), kerberos(3), krb_sendauth(3), krb_realmofhost(3)

ISTORIC

Comanda rsh a apărut în 4.2BSD.

ERORI

Dacă folosiți csh(1) și puneți un rsh în fundal fără a-i redirecționa intrarea de la terminal, acesta se va bloca chiar dacă nu sunt afișate citiri de către comanda de la distanță. Dacă nu se dorește nicio intrare, trebuie să redirecționați intrarea lui rsh către /dev/null folosind opțiunea -n.

Nu puteți executa o comandă interactivă (cum ar fi rogue(6) sau vi(1)) folosind rsh; utilizați în schimb rlogin(1).

Semnalele de oprire opresc doar procesul local rsh; se poate spune că acest lucru este greșit, dar în prezent este greu de rezolvat din motive prea complicate pentru a fi explicate aici.

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net

15 august 1999 Linux NetKit (0.17)